Status apart

Status apart

Stichting STATUS APART is in 2006 ontstaan als overkoepeling tussen living statue’s , straattheater en wakker Alkemade 

WAKKER ALKEMADE was de luis in de pels van de gemeente Alkemade nu gemeente Kaag en Braassem.  Door middel van oudejaarsconferences tussen 2006 en 2014. 
En nu door middel van het kritisch volgen van de lokale politiek en het maken van korte komische filmpjes die geplaatst worden op de Website face book en You Tube.
Daarnaast houd ik me ook bezig als site kick van Luid Kaag & Braassem. 

Maar de meeste tijd ben ik bezig met living statue’s 

Living statue

Ik was een jaar of 16 en werkte als leerling etaleur bij V&D. Voor mij was het toen al een sport om in de etalage doodstil tussen de poppen te  gaan staan. Jaren later toen ik de living statue’s in Barcelona zag begon het te kriebelen. In 2004 hoorde ik voor het eerst van een living statue’s festival in Arnhem. Ik ben gaan kijken en was gelijk met het virus besmet. 

Stoffen en verf werden gekocht en ben ik achter de naaimachine gaan zitten en om kostuums te maken. De eerste tweejaar in samenwerking met toneel vereniging Pancratius en daarna tot 2009 met een goede vriend Hen. 

In 2010 won ik met de act “de MUG” de entertainment prijs tijdens het NK Living statue festival voor Amateurs.

Sindsdien ga ik als Living statue professional door het leven en ben ik regelmatig te zien op festivals, braderieën.   

Ik maak mijn statue’s nog steeds zelf. Wanneer ik er op technisch gebied niet helemaal uit kom, dan roep ik de hulp in van Roland  www.stockmann.nu (Boem is ho!!).

In de loop van de jaren heb ik al menig prijs tijdens de living statue festivals weggesleept.

Heeft u een evenement en feest, bedrijfsfeest of met pensioen, enz. En denk u dat is misschien wat voor ons. Kom met u idee en we kunnen er misschien iets mooi van maken.